OM MIG


Mitt främsta mål är att alla som vill träna tillsammans med sin hund ska kunna göra det. Jag vill skapa en plats i hundvärlden där alla ska känna sig välkomna. Det ska vara roligt att träna hund!

Jag som driver Euphoria Hundcenter heter Ellinor Asplund och är certificerad hundinstruktör och hundpsykolog. Jag har haft hundträning som min stora passion i livet så länge jag kan minnas, och har aktivt tränat hund i 15 år. Jag jobbar endast med positiva metoder som stöttas av modern forskning.

En av mina största drivkrafter är utveckling, både som hundtränare och som person. Jag strävar alltid efter att bli bättre och att komma framåt.

Jag brinner extra mycket för att hjälpa hundar och deras tvåbentingar när livet är tufft och vardagen inte riktigt fungerar av olika anledningar.

MIN HUNDHISTORIA

Min första hund fick jag när jag var 8 år. Det var då mitt hundträningsintresse tog fart på riktigt. Jag gjorde "agilityhinder" av diverse olika trädgårdsprylar, och jag och min hund hade det båda så himla roligt. Jag är så tacksam för att jag fick möjligheten att växa upp med honom, och att jag alltid kände att jag hade en bästa vän där hemma. Det är än idag min favoritdel i att ha hund - vänskapen och den oändliga kärleken,

Sedan dess har jag tränat inom många olika grenar så som tävlingslydnad, rallylydnad, nosework och spår.

Idag har jag en amstaffhane på 7 år hemma vid namn Dino, som jag tog som omplacering för 5 år sedan. Vi tränar lite allt möjligt , men främst är det rallylydnad och nosework. Det har varit en lång resa för att komma dit vi står idag, där vi har skapat en fin relation med ömsesidig tillit och kontakt. Ingen dans på rosor, men det har gett mig en stor erfarenhet om hur det är att äga en hund med en hel del beteendeproblem och vardagskrångel.